2012. augusztus 4., szombat

Égbolt

Arra lettem figyelmes, hogy Közületek egyre többen kémlelik az eget. Különleges légköri jelenségeket kutattok és fényképeztek, rácsodálkoztok az égboltra rajzolt páratlan szépségekre. Nekünk, útonjáróknak – főleg autópályán járóknak – sokszor nem marad más ingerforrás, mint az ég. Ami persze végtelen, fények, színek, formák tekintetében! Főleg a napfelkelte és a naplemente szolgál döbbenetes élményekkel. Egy jó kis zenei aláfestés csak fokozni tudja a hangulatot!


Jó lenne ilyenkor csatlakozni Hozzátok, és fényképezőgépet ragadni, de valahogy esélytelennek érzem az ügyet. Mi is adhatná vissza, mikor tányérnyi vörös a hold a horizonton, vagy öklömnyi csillagok akarják kiszúrni a semünket? Az osztrák táj időnként már tényleg giccsbe hajlik hósapkás tarajos hegyeivel, mikor azokat még süti a lemenő nap, de közben már a meleg, sárgás fények uralkodnak a hozzánk közelebbi zöld mezőkön, vagy sárga búzatáblák felett.

A héten mégis megragadtam a telefont – út közben csak az van nálunk –  és tettem egy hamvába holt kísérletet. Végül is nem is lett olyan rossz az eredmény:


Menet közben ennél jobb képet még lehúzott ablaknál sem tudok készíteni...

Felhő-gondolat szélmalmokkal.

Hangulatkép. Ilyen érzés haragos ég alatt vezetni.
Felhívnám a figyelmet a GPS-en  látható útra, ami előttünk fekszik!
Ugye milyen izgalmasan egyenes? :)
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése