2009. december 21., hétfő

VEGYÉL - helyett Vegyél vissza...

Lehet, hogy megszakítottuk külföldi tartózkodásunkat, de új életet kezdtünk.

Mikor november elején elutaztunk, hetekig tartott, mire minden motyónkat bedobozoltuk, elhelyeztük, kölcsönadtuk. Aztán pár hét múlva nem volt kedvünk mindent megint előszedni. Ennek egyik oka, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újra felszedjük a sátorfánkat, és akkor nem akarunk megint hetekig pakolni.

A másik ok, hogy úgy döntöttünk, egyszerűsítünk.

Úgy tapasztaltuk, hiába tele a szekrény, akkor is a kedvenc ruháinkat hordjuk. Hiába tele a konyhaszekrény, akkor is a kedvenc bögréinket használjuk. Tányérból, kanálból, villából felesleges 8-10 darabot fönntartani, a három különböző kávéscsésze-szettről nem is beszélve. A sok csecsebecse a polcokon meg csak a port fogja.

Így döntöttünk nagyokat. Minden dobozunkat felhordtuk, belenéztünk, és ha nem volt feltétlenül szükséges amit benne találtunk, azzal a lendülettel vissza is vittük a pincébe. Így egyszerűbb a takarítás, áttekinthetőbb a szekrény, és kevesebb a mosogatni való is :)

A karácsonyt is egyszerűsítjük. Nem veszünk meg egy egész fát, csak pár ágat. Nem veszünk egymásnak ajándékokat, hisz mindenünk megvan. Lesz viszont gyertyafény, meghittség, és igazi ünnep.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése