2010. december 11., szombat

Elkészült!!!!

Hosszú hónapok munkája eredményeképpen, és éveknek tűnő várakozás után végre elkészült a pici Fiat!!!!

Lehet, hogy elsőre nem szembetűnő a változás, hiszen aki eddig látta a Kicsikét, dícsérte, milyen jó állapotban van! Valóban, a motor tényleg kiválóan működött eddig is, de a hátsó lengőkarok cseréjét nem halaszthattuk tovább. A rozsda is támadást indított - igaz, még nem volt vészes a helyzet, de jobb az ilyet időben elkapni! Viszont ha már hozzányúltak a kasznihoz, miért ne kapjon az autó egy új, egyenletes fényezést is?!

Tehát a lavina elindult. Így már aktuálissá vált a fényszórók cseréje, egyúttal a többi lámpaburát is lecseréltük. Kiderült, a tetőponyva keretestől megadta magát, és a padlóburkolatnak is mennie kell. Fejenként egy-egy luxus-átalakítást is engedélyeztünk magunknak. Zsolt az apró, ámde annál kreatívabb pakolási technikákra ösztönző csomagtartó műbőr-burkolatából kért újat, én pedig egységes műszerfalkapcsolókat szerettem volna. Maga a Kisautó pedig új, csillogó FIAT emblémát kapott az orrára!

Úgyhogy most mindenki boldog :)

Reméljük, Ti is hamarosan találkozhattok az 500-assal. Egyelőre a szét-és összeszerelés okozta apróbb hibákat próbáljuk felderíteni, orvosolni. Amint lesz időnk, készítünk fényképeket is. Addig ezzel az összeállítással tudunk szolgálni:




A festés előtt nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, és kipingáltuk a kocsit! Temperával, hogy könnyen lemoshassuk. Felejthetetlen élmény volt, mind a pingálás, mind pedig a látvány, amit néhány hétig élvezhettünk.

Aztán Hajdúhadházra vittük a kocsit, ahol először a kasznimunkát végezték el rajta, majd lefestették. Múlt hét végén végre elmentem érte, ahol Aputól átvettem, és Pestig elvittem. Ott Zsolt is csatlakozott, és együtt hoztuk haza Kisautót Veszprémbe.

Köszönet mindazoknak, akik segítségünkre voltak!

A Fujt családnak, Molnár Eszternek és Kleiber Áginak a pingálásnál,
A Boda Kft-nek, akik rendkívül készségesen bocsátották rendelkezésünkre az alkatrészeket,
A mestereknek Hajdúhadházon, akik nem kis erőfeszítés árán minden munkát elvégeztek,
Valamint a Kádár szülőknek, akik a hadházi munkálatokat levezényelték, és irántunk is türelemmel voltak :)

Sajnos már beállt a tél, szóval a sós utakon csak mérsékelten fogjuk használni az autót, de tavasztól aztán ismét
Rockn' Roll!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése