2011. augusztus 23., kedd

Magvas eszmefuttatások

Biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy ugyan mivel lehet eltölteni azt a rengeteg időt vezetés/utazás közben? 
Lehet, hogy túl sok időnk van gondolkodni? Íme Ottó eszmefuttatása egy elég fontos kérdésről:


 A nagysikerű "Te hány forintért alszol?" és a "Te hány forintért patymagolsz az asszonnyal?" cikkek után most következzék sorozatunk újabb fejezete. Ezennel az anyagcserét  vesszük górcső alá!

Németben, az ott őshonos lakókra lettünk figyelmesek, akik a benzinkutakon a  bokorba brunyálnak, 15-30 méterekre a fizetős WCktől. A legtöbb kúton Sanifair típusú retyó van, ami rendkívül kulturált, tiszta, és automatizált. A  szolgáltatásért fizetni kell, 0.70 centet, de ebböl a kúton 0.50 cent levásárolható. De ha valaki összegyűjti a kapott jegyeket, azt 5 euróig beszámitják a vásárlásba maximum 1 évig bezárólag. Mi inkább lefürödjük, mint kávé-csoki-hátvakaróra költsük. 




Szóval! Helyi lakosok jól telebrunyálják a bokrokat a retyó mellett, majd kézmosás nélkül mennek szendvicset és rétest venni a kútra. Persze mindez 0.50 centtel lenne olcsóbb nekik. Arra gondoltunk, kiszámoljuk, kinek mennyibe is kerül egy ilyen szuper wc használata.



Az átlag Német, ha az egész havi keresetét Sanifair-re költi, akkor kb 2570 alkalommal tudja használni 31 napon át a retyót. Ez azt jelenti, 17 percenként tud brunyálni, vagy megkarcolni a fajanszot, szüksége szerint. Ezek után még kb 1300 euro bont tud levásárolni a shopban.

Az átlag Magyar havi keresetéből csak kb. 385 alkalommal tud Sanifair-ezni, azaz a Német 17 percével szemben, csak 1 óra 50 perc–2 óránként mehet wc-re, 31 napon át. A shop-ban viszont kb 215 euro bont levásárolhat!



Egyéb nemzetek becses képviselői ugyanebből a szemszögből;

  • Szír átlagember, havi kb. 160 alkalom, ami 4.50h - 5 óránkénti wc-re jutást jelent, és kb 90 euro vásárlást.
  • Prágai középiskolai tanárnő, kb. 1020 alakalom a Sanifair-ben, ami 40-42 percenkénti wc-re jutást jelent, kb. 570 eurós shoppingolással.
  • Dán ápolónő, kb 5600 alkalom, azaz 7-8 percenkénti wc-re jutást enged meg, kb 3150 euro levásárlásával.
  • Bill Gatesnek sincs könnyű dolga, mert a következő 183 évben, másodpercenként 14-16 alkalommal kellene brunyálnia vagy kábelt fektetnie. Majd kb 22-25 percenként megvennie a benzinkút shop-ját, 9 óra múlva pedig az egész Sanifair hálózatot.

Rock and roll Veletek!



Ha valakit kíváncsivá tett az írás, tekintse meg a Sanifair reklámfilmet. Ebből képet kap, hogy hol töltjük MI utazásaink jelentős részét.
http://www.sanifair.de/sanifair/film/film_sml.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése