2011. december 31., szombat

Karácsony az úton


Kedves Blogolvasók!
Most aztán elárasztunk Titeket olvasnivalóval! December 30-i keltezésű levelünket osztjuk meg a szélesebb közönséggel:

 

Kedves Barátaink!

 

Mint tudjátok, 25-én délben Lyon-ba mentünk. Mint kiderült, a két ünnep közt csak mi dolgoztunk a cégnél.

 

26-án a Német - Francia határnál, Freiburg alatt álltunk ki. A délelőttöt aztán 3 kamionos társaságában töltöttük, akik 24-e óta ott kempingeztek.

 


Iván felvidéki. Két gyermeke van, és két hónap múlva már nemzetközi buszos lesz. 1800 eurós fizetése az egyik legrosszabb szlovén viszonylatban. 5 - 7 hetente 4-5 napot tölt otthon. Ebből lett elege. Érkezésünkkor finom, maga által göngyölt töltött káposztát főzött!


 

 

Soxor elhangzik a kérdés, mit eszik a kamionos? Tessék! Mindent! Csaba Brassói. Mérnökként nem találta a helyét a városban. Elment belföldezni, mert  imád mozogni. De nem vált be. Így a holland Reining cégnek dolgozik. 3 - 4 havonta (!!!) megy csak haza 8 - 10 napra. Ő az utakon él. Függő lett. A kamionos szakma gyakran okoz függőséget. És ezt a munkaadók nagyon jól tudják. Az ilyen ember aranyat ér nekik!

 

 

A csipet - csapat ebédet főz. Csaba gombás babos lencsés valamit főzött. Finom lett!

 

 

Ő Szulejmán, a Török kamionos. Csaba hívta meg ebédre és sörre. Nem sok pénze maradt. 1400 eurós fizetéséből 600 eurót (!!!!!) játszott el a benzinkút játékautomatáján 24-én este egy szusszra. Most retteg az asszonya haragjától! Hiába röhögtünk rajta, csak a kesergése maradt...!

 

 

Együnk! Kamionos karácsonyi ebéd. 


Nem sokkal később Iván elkottyintotta, kiállítást fog rendezni a képeiből. Milyen képeidből???? Percekkel később, legnagyobb megdöbbenésükre saját olajfestményeit rakta ki a kamion mellé. Nekünk nagyon tetszettek a képek! A legtöbbjének a témáját az úton látottak ihlették. Iván amikor megáll a kamionnal, nem TV-t néz, hanem fest a fülkében. 

 

 

 

Muszlim hölgy a folyónál. 

 

 

Norvégia. Iván Nordkapp-ban is járt fuvarban. 1400km-t hozták vissza üresen Svédbe, ott tudtak neki leghamarabb visszfuvart találni.

 

 

Sajnos csak telefonnal tudtunk fotózni. Nem biztos, hogy sikerült kihoznunk a valós színeket, élességet. A jobb oldalon szintén Norvégia van. A legtöbb kép még befejezetlen. Ide még horgászokat akar festeni Iván.

 

 

Készülő Szentkép. Egy kamionos megrendelése.

 

 

Tárlatvezetés a kamion oldalában rögtönzött kiállításon. Szulejmán agyába villant a szikra! Próbálta rávenni Ivánt, hogy adják el a képeket és a kapott pénzből menjenek a játékgéphez! Nagyon sok pénz van benne! A 600 eljátszott euróját akarta a török. A többi nyereményt nagylelkűen felajánlotta Ivánnak...!

 

 

Végül a török meghívott mindenkit teázni. Látszik, hogy Szulejmán kajás ládájában nem sok kaja van. A török NEM ehet ott ahol alszik! Mivel a kamionos a fülkében alszik, mindig (!!!) a kamion oldalából eszik. Télen-nyáron, éjjel-nappal, havazásban és tűző forróságban. Ezt a szabályt nagyon betartják!

 

 

A felső edényben fő a tea koncentrátum. Az alsóban forró víz van. A kettő vegyítve kerül a poharakba. Erről videó is készült. Ha erre a csúnya képre kattintasz, meg is nézheted:


 

 

 


Nagyon érdekes a poharak formája. Majdnem minden török kamionosnál lehet ilyet látni.

 

Nagy sokára aztán hazaértünk! És most Boldog Új Évet Kívánunk Nektek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése